Oulaisten Musiikkiviikot

Pääsivu    Info    Ohjelma    2014    Historiaa    Yhteystiedot


OULAISTEN XXIX MUSIIKKIVIIKOT
26.10. - 13.11.2015

Lippujen hinnat ilmoitettu seuraavasti
normaalihintainen / eläkeläiset ja työttömät / opiskelija ja lapset

Nuoret taitajat estradilla
Maanantai 26.10.2015 klo 19.00
Merkuriussali  kartta
Liput: 15/10 €

Nuoret taitajatJokilaaksojen Musiikkiopistolla ja Ylivieskan seudun Musiikkiopistolla on ollut jo kymmeniä vuosia keskeinen rooli jokilaaksojen lasten ja nuorten musiikkikasvatuksessa. Musiikkiviikkojen avauskonsertissa opistojen oppilaat esiintyvät Merkuriussalissa. Mukana on myös harmonikansoitonopettaja Henna-Maija Vannemaan kouluttama ja johtama Jokilaaksojen Musiikkiopiston harmonikkaorkesteri According to Rhythm.

 


Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, leaderina ja solistina Antti Tikkanen
Keskiviikko 28.10.2015 klo 19.00
Merkuriussali  kartta
Liput: 20/15 €

Antti Tikkanen ja Keski-Pohjanmaan KamariorkesteriMuutaman vuoden tauon jälkeen kuullaan Musiikkiviikoilla jälleen maailmanluokan orkesteria – Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria – leaderina ja solistina oulaistelaislähtöinen, menestynyt viulisti Antti Tikkanen. Konserttiohjelmassa on Sibeliuksen Rakastava-sarja sekä sarja viululle ja jousiorkesterille, op.117 Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Muu ohjelmisto koostuu Sibeliuksen aikalaisen, ruotsalaisen Kurt Atterbergin ja virolaisen Arvo Pärtin musiikista.

Kuva: tiksola.fi


Waltteri Torikka, baritoni
Collin Hansen, piano

Torstai 29.10.2015 klo 19.00
Merkuriussali   kartta
Liput: 25 €

Waltteri Torikka baritoniVuonna 1984 syntynyt baritoni Waltteri Torikka voitti vuonna 2010 Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen miesten sarjan. Vuonna 2014 Pro Musica-säätiö valitsi hänet vuoden nuoreksi muusikoksi. Torikka on ollut myös musiikinlajien raja-aitojen kaatajana voittamalla tämän vuoden Television Tähdet, tähdet- kilpailun. Collin Hansen on Suomeen kotiutunut amerikkalainen pianisti, joka toimii säestyksen lehtorina Sibelius-Akatemiassa.

Kuva: Markku Pihlaja 

 


 
 
Minun mielivirteni - Virsilauluilta
Perjantai 30.10.2015  klo 19.00
Oulaisten kirkko  kartta
Vapaa pääsy

Minun mielivirteniMikä tekee jostakin virrestä muita rakkaamman ja merkityksellisemmän? Joukko oulaistelaisia kertoo omista mielivirsistään, joita päästään laulamaan yhdessä.

Tilaisuuden yhteistyökumppanina toimii Oulaisten seurakunta.

 


Saaga Ensemble
Tiistai 3.11.2015 klo 19.00
Merkuriussali  kartta
Liput: 20/15 €

Saaga EnsembleSaaga Ensemble on hurmannut kuulijansa kansanmusiikkilähtöisillä, uniikeilla sävelmillään. Yhtyeen sydämellä sävelletty musiikki tarjoaa kattauksen energiaa, ammattitaitoa, lämpöä ja räjähtävää voimaa, jossa jokaisen kuuden muusikon persoonallinen ote pääsee oikeuksiinsa. Saaga Ensemblen sointia määrittävät ainutlaatuinen akustisten soittimien instrumentaatio ja säkenöivä yhtyelaulu.

Saaga Ensemble: Soila Sariola, Vilma Timonen, Milla Viljamaa, Tommi Asplund, Jaakko Kämäräinen ja Jyri Sariola.

Kuva: Sini Pennanen


Se oli hyvä vuosi - Riku Niemi Orchestra solisteineen
Keskiviikko 4.11.2015 klo 19.00
Yläkoulun sali  kartta
Liput: 35 €

Riku Niemi Orchestra RNOToivo Kärki, Tapio Rautavaara, Pentti Viherluoto, Olavi Virta, Billie Holiday, Frank Sinatra ja Edith Piaf syntyivät kaikki vuonna 1915. Johanna Iivanainen, Amadeus Lundberg, Mikael Konttinen, Annimaria Rinne ja Tia Cohen tulkitsevat 25-henkisen Riku Niemi Orchestran solisteina näiden musiikkitaivaan valovoimaisten tähtien rakastetuimpia kappaleita.

Kuva: rikuniemiorchestra.com

Se oli hyvä vuosi solistit

 


Sanni
Torstai 5.11.2015 klo 19.00
Yläkoulun sali  kartta
Liput: 20 €

Sanni KurkisuoSanni on 20-vuotias laulaja ja lauluntekijä. Helsingissä asuva pop-artisti kirjoittaa rehellisen pohdiskelevia urbaaneja tekstejä ja tarkkailee maailmaa huvittuneesti nuoren naisen perspektiivistä. Sannin platinaa myynyt debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2013. Tältä albumilta kappaleet Prinsessoja ja astronautteja, Jos mä oon oikee ja Me ei olla enää me nousivat laajaan suosioon. Odotettu toinen albumi Lelu julkaistiin huhtikuussa 2015, ja sen ensimmäinen single 2080-luvulla oli yksi kevään soitetuimmista kappaleista radiokanavilla.

Kuva: warnermusiclive.fi


Bachia kynttiläkirkossa
Minna Pensola, Antti Tikkanen ja Sergey Malov

Perjantai 6.11.2015 klo 19.00
Oulaisten kirkko  kartta
Ohjelma 15 €

Bachia kynttiläkirkossaSolisteina, kamarimuusikkoina ja Meta4-jousikvartetin jäseninä menestynyt aviopari Minna Pensola (barokkiviulu) ja Antti Tikkanen (barokkialttoviulu) sekä venäläinen, mm. Salzburgin Mozart-viulukilpailun voittanut Sergey Malov (violoncello da spalla) soittavat kynttiläkonsertissa J.S. Bachin Goldberg-muunnelmat. Tämä kulttiteos mielletään kosketinsoitinsävellykseksi, mutta nyt se kuullaan jousitriolle sovitettuna.

Kuva: tiksola.fi, sergeymalov.com Muumiperheen lauluretki
Muumiperheen lauluretkiLauantai 7.11.2015 klo 15.00
Yläkoulun sali  kartta
Liput: 10 €

Tove Janssonin luomat, suomalaisten rakastamat muumit täyttävät 70 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tässä koko perheen konsertissa kuullaan uutta muumimusiikkia sekä katsellaan upeaa visualisointia, jonka ovat luoneet ansioituneet muumikuvittajat Riina ja Sami Kaarla. Muumiperheen lauluretki palkittiin parhaana suomalaisena lastenlevynä helmikuussa 2015. Soili Perkiön säveltämät ja Hannele Huovin sanoittamat laulut on sovitettu 7 -henkiselle huippumuusikoiden yhtyeelle ja laulujen tulkitsijoina loistavat Eija Ahvo ja Tuukka Haapaniemi sekä Oulaisten Suuri Lapsikuoro.

Kuva: moomin.com


Pappa Sibelius -kahvikonsertti
Minna Pensola ja Anna Laakso
Sunnuntai 8.11.2015 klo 14.00
Yläkoulun musiikkiluokka  kartta
Liput: 20 € (sisältää leivoskahvit)

Pappa Sibelius - Minna Pensola ja Anna LaaksoSäveltäjämestarimme 150-vuotisjuhlavuoden sekä isänpäivän kunniaksi on tarjolla jutustelua ja musiikkia. Äänessä ovat Meta4:n ja Klasariklubin perustaja viulisti Minna Pensola sekä vangitsevasta ja ilmeikkäästä pianonsoitostaan tunnettu Anna Laakso.

Kuva: tiksola.fi, nurmesmusicacademy.fiSota-ajan laulut - yhteislauluilta
Maanantai 9.11.2015 klo 19.00
Yläkoulun musiikkiluokka  kartta
Liput: 10 €

Sota-ajan laulutTämän vuoden keväällä tuli kuluneeksi 75 vuotta talvisodan ja 70 vuotta jatkosota/Lapin sodan päättymisestä. Kuulijat johdatetaan sota-ajan historiaan ja tapahtumiin oulaistelaisesta näkökulmasta. Tilaisuus, jossa lauletaan yhdessä raskaina sotavuosina tutuiksi tulleita lauluja, toteutetaan yhteistyössä Oulaisten Kotiseutuyhdistyksen kanssa.

Kuva: wikipedia.fi 


Supernaiset
Torstai 12.11.2015 klo 19.00
Yläkoulun sali  kartta
Liput: 30 €

SupernaisetPirkko Mannola, Vieno Kekkonen ja Marjatta Leppänen kiidättävät kuulijat huikealle aikamatkalle konsertissa, joka sisältää vanhoja tuttuja iskelmiä sekä tämän päivän menestyshittejä. Näiden supernaisten energia ja pitkä esiintymiskokemus saavat varmasti konserttiyleisön viihtymään. Muistojen tulva erilaisine tunteineen tempaa mukaansa, kun tutut kappaleet tulkitaan taidolla.

Kuva: supernaiset.fi   


Makuja ja musiikkia espanjalaiseen tyyliin
Perjantai 13.11.2015 klo 19.00
Oulaisten Ammattiopiston ravitsemis- ja puhdistuspalveluyksikkö  kartta
Liput: 45 €

Makuja ja musiikkia espanjalaiseen tyyliinIllan ohjelmassa polveilevat Oulaisten Ammattiopiston kulinaristiset tarjoilut, flamencotaide sekä tunteelliset espanjalaiset laulut.

 


 

 

Etusivu  Info  Ohjelma  2014 Musiikkiviikot Historiaa  Yhteystiedot